MagyarJapán

MagyarJapán

2014. június 9., hétfő

Megharapott Isten hírnöke

Ez az eset Narában történt. Nara kb. 75 évig volt Japán fővárosa. Nara parkban (nem összetévesztendő a Para parkkal) Karcsi útikönyve szerint 1400 szarvas, az enyém szerint 1200 őzike él. Nem mindenki zoológus, ezt lássuk be, de ezen kedves állatok fején azért volt szarv... Abban viszont mindkét útikönyv egyetértett, ezek az állatok (mi azért sejtjük, hogy az őseikről lehet szó) a jégkorszak idején vándoroltak át az akkor épp nem szigetre és Isten hírnökeiként tekintettek rájuk és nagy becsben tartották őket legszentebb helyeik közelében.
150 jenért lehetett nekik mini "sajtos tallérokat" vásárolni. Nem tudom miből készült, de nem tudtak betelni vele:



A legaktívabb kedves kommentelőnk hatására még hozzáteszem, hogy a harapás nem szerepel ezen a videón. Az később történt, mikor vettem egy újabb csomag csemegét és húztam egy másik állatka idegeit. Akkor fogta magát és az oldalamba harapott. Tamás is kapott egy kis ízelítőt a nem túl félénk kedvenceink nyomulásából. Ezt a képet már hazaküldtük, de azért ide is idekívánkozik:

Ezt meg bónuszként teszem fel. Ez a prospektus biztos nagyon finom volt:


1 megjegyzés:

  1. Na jó, de kit harapott meg? Már izgultam, hogy téged vagy Tamást, esetleg a fényképészt? Aztán semmi. Csalódtam bennetek. Szegény szarvasok, őzek vagy mik. Nálunk azért ilyet nem látni, a budakeszi vadasparkban is örülhetsz, ha a kerítéshez tudod őket csalogatni, nem hogy etetni... Tsók Mindenkinek! Edit

    VálaszTörlés